Aktuelt‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Minneseminar for professor Morten Bakken

lagt inn 7. nov. 2011, 10:22 av Gry Løberg
For å hedre Morten Bakkens minne arrangerte instituttet et minneseminar tirsdag 25. oktober. Ulike foredragsholdere som kjente Morten godt og hadde faglig kontakt med han presenterte fagtemaer han arbeidet med, og forklarte Mortens rolle i deres egen forskning.
 
Professor i etologi Morten Bakken døde 5. juni i år, etter flere års sykdom. Med sin faglige entusiasme og sterke engasjement for at husdyrforskningen må ha basis i grunnleggende kunnskap i biologi og atferdsøkologi deltok Bakken ivrig i en lang rekke prosjekter innen de fleste husdyrarter.

Han samarbeidet med forskere innen andre husdyrfag, fysiologi og veterinærmedisin, og bidro således til god, tverrfaglig forskning. Slik var han en inspirerende samarbeidspartner for et stort antall forskere både ved UMB og andre forskningsinstitusjoner, og han nøt stor anerkjennelse internasjonalt

Bakken var en fremragende foreleser som studentene satte stor pris på. Han var en populær mastergradsveileder som satte store krav til sine studenter. Blant alle dyreartene var det hunden som lå Bakkens hjerte nærmest.

Han var Norges fremste fagperson på hundens etologi og ivret for at hundeeierne skulle kjenne bedre til hundens atferdsegenskaper og ta hensyn til dette i avlsarbeidet, slik at vi fikk bedre hunder og enda lykkeligere hundeeiere.

Morten Bakkens bortgang har etterlatt seg et faglig og personlig tomrom ved instituttet og i norsk etologi som det ikke er lett å fylle.

Bjarne Olai Braastad
Comments